Kunstobjecten

In mijn glasopleiding ben ik aan de slag gegaan met het combineren van glas en fotografie.

Mijn uitgangspunt is een eigen gemaakte foto. Hier kijk ik welk stukje van de foto ik naar buiten wil laten komen. Dan werk ik op een glasplaat en haal ik een stuk van de foto naar buiten d.m.v. kleine repen glas op de glasplaat te zetten of met stukken glas en glaspoeders. Daarna gaat het geheel de glasoven in en wordt alles versmolten. De techniek om op deze manier met glas te werken is niet nieuw, maar wel de uitvoering in deze.

 

Indien uw interesse is gewekt, kunt u komen kijken naar de inmiddels gemaakte stukken na het maken van een afspraak. Het is ook mogelijk om een voorwerp van uzelf te fotograferen en hiervan een wandobject te maken. Graag ga ik met u in gesprek over de mogelijkheden. 

 

In 2016 heb ik meegedaan aan een ontwerpwedstrijd in gemeente Peel en Maas. Zij waren op zoek naar een nieuw beeldje en hadden alle kunstenaars uit de gemeente opgeroepen om een ontwerp in te sturen. Deze ontwerpwedstrijd heb ik gewonnen en heb het beeldje voor de uitreiking van de Cultuurprijs 2016 mogen maken. Zie de foto's rechts.

 

Glass in my training I started working with combining glass and photography.

My starting point is a homemade photo. Here I check which piece of picture I want to come out. I work on a glass plate and I take a lot of pictures out by means to put small strips of glass on the glass or pieces of glass and glass powders. Thereafter, the whole, the glass furnace and is melted down in all. The technique to work with glass in this way is not new, but it is the embodiment in this.

If your interest is piqued, you can come to see the now-made pieces after making an appointment. It is also possible to photograph an object by yourself and making this a wall object. I would like to go over the possibilities in conversation with you.

In 2016 I participated in a design competition in municipality of Peel en Maas. They were looking for a new statue and had called on all artists from the municipality to submit a design. This competition I have won and have been able to create the statue for the presentation of the Culture Prize in 2016. See pictures on your right.Voor trainer Coopmans mocht ik een oorkonde maken, ter gelegenheid van zijn 40-jarig trainerschap.

Het is een beeldje geworden met de  bekende heupworp. De afbeelding bestaat uit kleine gestapelde glasrepen. Deze zijn samengesmolten en vastgezet in een robuuste steen.Water

Een houten omlijsting met een foto op de achtergrond. Op de voorgrond glasstukjes en kleur op een glasplaat.


Berlijn

Een foto tussen twee glasplaten met voorop met glasstukjes een stuk van de foto naar buiten laten komen.


Zeewier

Een houten omlijsting met een foto op de achtergrond. Op de voorgrond kleur op een glasplaat.


Waterput

Een foto tussen twee glasplaten met voorop met glasstukjes een stuk van de foto naar buiten laten komen.


Bankje

Een foto tussen twee glasplaten met voorop met glasstukjes een stuk van de foto naar buiten laten komen.


OldtimersFrozen mystory


Gezicht