AgendaOpen dag

Vijf jaar geleden is het alweer, dat La Jina glaswerken is begonnen. Eerst thuis op twee slaapkamers aan het werk, workshops en kinderfeestjes aan de keukentafel.

 

Sinds ruim twee jaar werken in een atelier, wat een weelde! Cursisten die komen, leren met glas te werken, zowel glas-in-lood als Tiffany en glasfusen. In die ruim twee jaar ook vele kinderfeestjes en workshops mogen verzorgen. En wat zijn ze trots op hun zelf gemaakte glaswerk!

In deze vijf jaar heb ik vele mensen al blij kunnen maken met een (op maat gemaakt) voorzetraam, reparatie of relatiegeschenk. Ook in de winkels en op markten worden mijn artikelen gekocht. Bedankt voor jullie interesse, enthousiasme en vertrouwen!

 

Om dit alles te vieren en jou een kijkje in de keuken te geven, organiseert La Jina glaswerken een open dag. Op deze dag worden zowel werken van mijzelf als van cursisten tentoon gesteld.

 

Als de omstandigheden omtrent COVID-19 het toelaten, zal er tevens een kunstfietsroute worden uitgezet. In de dorpen Haelen, Nunhem, Buggenum en Horn stellen diverse kunstenaars uit de gemeente hun werken tentoon in tuinen en ateliers. Toegang is gratis.

 

Wij heten jullie welkom op

zondag 6 september 2020 van 10 - 17 uur.

Nunhemseweg 25 in Haelen.Kunstfietsen in Leudal


Kunstfietsen door Haelen, Horn, Buggenum en Nunhem

De Kunstfietsroute is onderhand een jaarlijkse traditie in Leudal. Gelukkig zal het Kunstfietsen ook in 2020, ondanks alle corona-perikelen, doorgang vinden -dit onder voorbehoud dat er geen strengere maatregelen komen. De kunstenaars zijn er in ieder geval klaar voor en verwelkomen u graag op locatie!

 

Dit jaar zijn de kernen Haelen, Horn, Buggenum en Nunhem aan de beurt. Er is een grote diversiteit aan kunstsoorten te zien: textielkunst, weven en spinnen, glaskunst, cortenstaal, schilderkunst, bronzen beelden, beeldhouwen, keramiek, fotografie, mandala’s, te veel om op te noemen.

 

Op zondag 6 september kan er gefietst worden -of u verplaatst zich op een andere voor u passende manier. De tuinen van de kunstenaars zijn van 10.00 tot 17.00 uur open, het is 20 km lang genieten geblazen. En het blijft niet bij kijken alleen. Op verschillende locaties op de route treft u ook voordracht en levende muziek aan.

Laat u verrassen: fiets, trap en bewonder!

 

Deelnemers aan het Kunstfietsen kunnen op  6 september kunstboekjes en routebeschrijvingen ophalen bij de volgende adressen:

Dick en Paula Vermeer, Kampweg 1, Nunhem

Gemma Stokbroeckx-de Haan, Violier 21, Haelen

Yvonne van Rijswijk, Dorpsstraat 20, Buggenum

Jan Vesters collectief, Rijksweg 15, HornKinderworkshop

 

Iedere eerste woensdag van de maand.

 

1. Glaspoeder en glasfusen vanaf 8 jaar.

Maak een schaal of hangend object met glaspoeders geverfd of met glasstukjes.

 

2. Glas-in-lood vanaf 10 jaar.

Maak een staand of hangend object d.m.v. glas-in-lood. 

 

Prijs per kind € 15

 

Tijd: 14.30-17.00 uur.

 

Nunhemseweg 25 | Haelen
Cursussen en workshops

Nieuwe data voor cursussen en workshops glas-in-lood, Tiffany en glasfusen vanaf half augustus 2020.

Later instromen is mogelijk.

 

 

 
Kinderfeestje / Creafuif

Leuk kinderfeest of een creafuif te organiseren?

Spreek een datum af via het contactformulier.